Välj rätt sängbord

VÄLJ RÄTT SÄNGBORD

En mångfunktionell avlastningsmöbel i många olika utföranden och estetik. Valet av ett sängbord har blivit allt svårare. Med flera konkurrenter på marknaden och med en väldigt snabb utvecklingskurva har sängborden gått från att bara vara ett utsmyckningsbord till mycket mer. Konsumenterna har blivit kräsnare med åren och det räcker inte längre med ett snyggt bord utan funktionaliteten eftersöks den med.

Fyra viktiga punkter vid val av sängbord

Dela upp arbetet och gör det lättare för er då sparar ni pengar, tid och stress. Följ punkterna nedan.

  • Inredningsstil
  • Material
  • Funktion
  • Kvalité

Indredningsstil

Med inredningsstil menas vilken tid/epok du främst dras till är det marockans, old English eller futuristiskt valen är många. Kanske vill man kombinera och detta går givetvis också bra, det är upp till var och en att bestämma. När valet är gjort går man vidare till nästa punkt – material.

Material

Överflödet av sängbord är lika stort som överflödet av material där finns att välja bland. Vill man behålla ett enhetligt utseende gäller det att följa samma material, kanske är det Ek, svart eller vitt. Trenderna varierar även hos materialen. Furu var som ett exempel en stor hit på 90-talet, hemmen inreddes enbart i Furu. Idag är en ökande trend Ek och likadant vita möbler.

Funktion

Funktionen hos ett sängbord är en väldigt viktig aspekt då många vill kunna bevara, förvara och avlasta sina nattliga väsentligheter. Det är allt från böcker, elektroniska produkter, glasögon o.s.v. Välj ett sängbord som matchar det ni har behov av. Kort och gott, se över era nödvändigheter och gör en uppskattad analys över vad just ni behöver.

Kvalité

Kvalité är en egenskap alla eftersträvar och liksom de ovan nämnda punkterna så är denna lika viktigt. Kvalitén ska vara beständig, hållbar och kunna vara duglig i många år framöver. Massiva möbler är i regel det mest hållbara med längst livslängd men också mest kostsam. Söker man efter ett sängbord med god kvalité med lång livslängd råder jag alltid om att välja massivt förre spån och MDF. Så se över er budget och gör ett klokt val.

Zebra Collection är en av många Svenska möbeldesigners som med smarta val av möbler har satt en bra grund för vad för inredningsindustrin eftersöker. Ett sängbord vi både finner praktiskt och till utseendet vackert är deras silva serie. Bra med lagringsutrymme, en stabil avlastningsyta och även ett praktiskt tidningsställ. En toppen produkt som vi starkt rekommenderar!